5 τρόποι για να σταματήσετε να σπαταλάτε τον χρόνο σας.

8225921366_59722ca9c8_zΌχι, δε χρειάζεται να εγκαταλείψετε το facebook για πάντα. Στο FastCompany βρήκαμε αυτό το άρθρο που περιλαμβάνει 5 τρόπους για να μην χάνετε το χρόνο σας ή καλύτερα για να κερδίσετε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα. Ο Steve Chandler υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται καν να εγκαταλείψετε τα social media για να εξοικονομήσετε χρόνο.

1. Δείτε τι χρόνο σπαταλάτε και που

Αν καθίσετε και υπολογίσετε που σπαταλάτε το χρόνο σας καθημερινά και σε τι συγκεκριμένες δουλειές, θα εντοπίσετε που είναι το πρόβλημα. Ο μόνος εχθρός σας είναι ο εαυτός σας. Αν σημειώσετε τις καθημερινές σας συνήθειες θα βρείτε σε ποια tasks περνάτε τον περισσότερο χρόνο για να τα περιορίσετε.

2. Βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε

Όταν δεν έχουμε σωστή ροή των πληροφοριών που χρειαζόμαστε, μπορεί να χάσουμε όλη την ημέρα. Αν βάλουμε μια τάξη στις πληροφορίες, μπορεί και να κερδίσουμε χρόνο. Για παράδειγμα: Έχουμε να ολοκληρώσουμε ένα task στη δουλειά μας και έχουμε κολλήσει σε ένα σημείο. Αντί να χαζολογήσουμε, μπορούμε να πάμε σε κάποιον που μπορεί να μας βοηθήσει να πάμε παρακάτω και να διαιρέσουμε το πρόβλημα σε κομμάτια για να μη μας φαίνεται βουνό. Έτσι και θα το ολοκληρώσουμε και θα έχουμε χρόνο να χαζολογήσουμε μετά. Κανείς δεν είπε ότι το candy crash δεν είναι σημαντικό.

3. Βάλτε προτεραίοτητες 

Σκεφτείτε την επόμενη ημέρα σα να είναι η τελευταία ημέρα που θα έχετε ιντερνετ. Τι θα βάζατε προτεραιότητα; Τι θα κάνατε πρώτο; Τι δε θα κάνατε καθόλου; Αν σκεφτείτε έτσι, όλη η μέρα θα προγραμματιστεί από μόνη της.

4. Να κρατήσετε τις καλές συνήθειες

Αν έχετε ως συνήθεια μαζί με τον καφέ το πρωί να τσεκάρετε τα social media, κάντε το. Αλλιώς θα το σκέφτεστε όλη την ημέρα. Απλά υπολογίστε τελικά πόσο συχνά το κάνετε και προσπαθήστε να περιορίσετε την έκταση του χρόνου που σας παίρνει.

5. Σταματήστε να προσπαθείτε να ευχαριστήσετε τους άλλους

Αν προσπαθήσετε να ευχαριστήσετε τους άλλους, εννοούμε ΟΛΟΥΣ τους άλλους, χάνετε χρόνο. Να πηγαίνετε μόνο σε meetings που πρέπει να πάτε, να μιλάτε μόνο με αυτούς που πρέπει να μιλήσετε. Δεν χρειάζεται να χάνετε χρόνο σε ανθρώπους που δεν σας προσφέρουν κάτι.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *