Τα έπιπλα του Mad Men

Mad-Men-Drapers-Office-1

Η ομάδα του curator αγαπάει ιδιαίτερα το Mad Men και τη ρετρό αισθητική του. Ψάξαμε να βρούμε λίγα περισσότερα πράγματα για τα έπιπλα που πλαισιώνουν τη σειρά και βρήκαμε ένα άρθρο που αφορά όμως τις πρώτες σεζόν, γιατί όπως γνωρίζετε η σειρά προχωράει στο χρόνο και τα έπιπλα αλλάζουν μαζί της.  Μοιραζόμαστε λοιπόν πληροφορίες από το άρθρο του http://midcenturymodernist.com/ που αναλύει το σκεπτικό και τα έπιπλα που παρουσιάζονται στη σειρά.

Dan Bishop, Mad Men Production Designer

Dan Bishop, Production Designer

Ο Production Designer της σειράς Dan Bishop αναφέρει: Θέλαμε να σιγουρέψουμε ότι δεν ήταν ήταν ακριβής καταγραφή των επίπλων που συναντάμε στην Αμερική του 60, δηλ. κοιτάξτε γύρω σας, όλα τα έπιπλα που έχετε είναι από τώρα ή έχετε ακόμα πράγματα που ίσως είχαν κατασκευαστεί τη δεκαετία του 80;;

Ο Property Master της σειράς, Scott Buckwald εξηγεί:… υπάρχουν πολλά πράγματα που μας έχουν δoθεί, ειδικά αυτά της παλαιότερης γενιάς. Τα αμάξια τους θα μπορούσαν να είναι από τη δεκαετία του 50. Πρέπει να έχουμε το νου μας για τις παρεξηγημένες απόψεις που μπορεί να έχουμε για αυτήν την εποχή. Είναι πολύ εύκολο να βάλουμε κάτι που ανήκει στη δεκαετία του 60 σε ένα επεισόδιο. Πρέπει να τα απλώνεις λίγο. Γιατί ότι φτιάχτηκε το 60 δεν έγινε σε μια ημέρα. Επίσης δε θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν ιστορικό αναχρονισμό βάζοντας μια γραφομηχανή του 1962 ή ένα τρανζίστορ, οπότε το προσέξαμε αυτό, εκτός και αν θεωρούσαμε ότι είναι δημιουργικά ένας καλός δρόμος να ακολουθήσουμε.

Amy Wells, Mad Men Set Decorator

 H Set decorator Amy Wells ήταν υπεύθυνη για την διακόσμηση. Πολλά από τα κομμάτια ήταν αυθεντικά, όπως η καρέκλα Eames Executive Chair (see it at DWR), ενώ άλλα ήταν αναπαραγωγές. “Μια από τις καλύτερες αναφορές βρίσκεται στον κατάλογο των Sears  και των Montgomery Ward catalog,” είπε. “Είναι τόσο συγκεκριμένοι και έχουν όλα αυτά τα αντικείμενα. Επιπλέον έχω όλα τα περιοδικά διακόσμησης από το τέλος του 40 μέχρι τα μέσα του 60. Έχω όλα τα  Better Homes & Garden.”

 

Η Wells αποκάλυψε ότι είχαν budget $25,000 την εβδομάδα, ανά επεισόδιο. Αυτό πρέπει να αυξήθηκε στις τελευταίες σεζόν.

mad-men-drapers-office-10 Mad-Men-Drapers-Office-3  Mad-Men-Drapers-Office-4 Mad-Men-Drapers-Office-5 Mad-Men-Drapers-Office-7 mad-men-furniture

Time-Life Executive Chair (ES 105)
Eames
FD-146 Chair
Hvidt/Mølgaard-Nielsen
Boxy set
Simplaform/Futurama

Mad-Men-Drapers-Office (1)

box-sofas (1)

Boxy Sofa
Simplaform
unnamed sofa
Jydsk Møbelværk
Goetz Sofa
Herman Miller

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *