Μερικά πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για το Mulholland Drive

To Mulholland Drive είναι ίσως η καλύτερη ταινία του David Lynch, τουλάχιστον για αρκετούς ορκισμένους Lynch-fans, όχι μόνο για την ταινία καθεαυτή, αλλά και για τα πράγματα που συνέβησαν πίσω από τις κάμερες πριν και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.

Το mental floss συγκέντρωσε 22 ενδιαφέρουσες ιστορίες που πολλοί από εμάς δε γνωρίζουμε σχετικά με την ταινία, από τις οποίες σας παραθέτουμε μερικές από τις χαρακτηριστικότερες.

1. Ξεκίνησε σαν πιλότος τηλεοπτικής σειράς

Η αρχική σκέψη του Lynch ήταν να φτιάξει μια σειρά στα πρότυπα του Twin Peaks, αλλά η απόρριψη της ιδέας από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC οδήγησε το σκηνοθέτη να πουλήσει τον πιλότο στο γαλλικό Canal+. Επιπλέον 50 λεπτά προστέθηκαν στην αρχική version του πιλότου και έτσι ολοκληρώθηκε η ταινία.

mulholland

2. Επιλέχθηκαν ελάχιστα γνωστοί ηθοποιοί

Λόγω της αρχικής σκέψης της τηλεοπτικής εκδοχής της ταινίας, οι ηθοποιοί που επιλέχθηκαν ήταν ελάχιστα διάσημοι. Παρόλα αυτά, η καρίερα της  Naomi Watts εκτοξεύθηκε μετά την ταινία, ενώ ο Justin Theroux πρωταγωνίστησε και στην επόμενη ταινία του Lynch, Inland Empire.

naomi

3. Ο Billy Ray Cyrus επιλέχθηκε στο cast λόγω της μουσικής του

Παρόλο που δεν ήταν στο αρχικό cast, o τραγουδιστής Billy Ray Cyrus συμμετείχε στην ταινία γιατί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο Lynch άκουγε συνεχώς τη μουσική του, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα νέο ρόλο και να τον προτείνει στον τραγουδιστή.

billy

Διαβάστε τις υπόλοιπες ιστορίες για την ταινία εδώ.

Και για να συμπληρώσουμε τη λίστα, ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο, είναι ότι για πρώτη μεγάλη εμφάνιση μπροστά από τις κάμερες του μόνιμου συνεργάτη του σκηνοθέτη, του συνθέτη Angelo Badalamenti, ο οποίος είναι υπεύθυνος και  για το soundtrack της ταινίας.