Έφτασε η ώρα του Plisskën Festival

Το καλύτερο φεστιβάλ -με όλη τη σημασία της λέξης-  της χώρας επιστρέφει με το καλύτερο line up που είχε ποτέ, και με ένα από τα καλύτερα συνολικά που έχουν παρουσιαστεί ποτέ στην Ελλάδα.

plissken2

Σήμερα και αύριο λοιπόν, το Κτήριο 56 του Ελληνικού Κόσμου στην Πειραιώς, θα φιλοξενήσει μερικές από τα πιο ενδιαφέροντα acts που υπάρχουν εκεί έξω, αλλά και κάποιες αγαπημένες -αλλά όχι φθαρμένες- σταθερές αξίες για το ελληνικό μουσικόφιλο κοινό.

Από τη μεγάλη λίστα των καλλιτεχνών -δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες εδώ– που συμμετέχουν φέτος στο Plisskën , σας προτείνουμε να μη χάσετε κανέναν από τους παρακάτω.

Wild Beasts

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που φιλοξενεί φέτος το φεστιβάλ, έρχονται με τον πολύ καλό νέο δίσκο τους “Wanderlust” να αποδείξουν ότι ο ντόρος γύρω από το όνομά τους δικαιολογείται και από τις ζωντανές τους εμφανίσεις, πέραν των συνθέσεών τους.

Black Lips

Σε καλό φεγγάρι και αυτοί, με το νέο τους άλμπουμ “Underneath The Rainbow” να έχει ήδη κάνει αίσθηση, οι Black Lips έρχονται μετά το Primavera στην Αθήνα για να κάνουν τον κόσμο να χορέψει.

A Victim Of Society

Χαιρόμαστε που φέτος το Plisskën επέλεξε αρκετά συγκροτήματα που έχουν σαν βάση τη χώρα μας και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από πολλές μπάντες που έρχονται από το εξωτερικό, τοποθετώντας μάλιστα σε πολύ καλές ώρες. Οι A Victim Of Society ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και έρχονται με το πολύ καλό ντεμπούτο τους “Distractions” στην outdoor stage την Παρασκευή στις 21:00.

Fuck Buttons

Ξανάρχονται στην Αθήνα μετά την προ ετών εμφάνισή τους στον κοντινότερο συγγενή του Plisskën, το Synch Festival. Με πολλούς φανς στη χώρα μας, θα είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα live του φεστιβάλ.

Girls VS Boys

Για όσους μεγαλώσαμε στα 90s, η παρέα του Scott McCloud είναι το συγκρότημα που πιθανόν θα μας φέρει πιο κοντά στο κάγκελο από όλα τα υπόλοιπα σχήματα του φεστιβάλ. Οι κοφτερές τους κιθάρες και τα φωνητικά του Scott θα μετατρέψουν για λίγο την κεντρική σκηνή σε Disco 666.

Mount Kimbie

Με έξι ΕΡs και δύο άλμπουμ, το καμάρι της Wapr Records, οι Λονδρέζοι Mount Kimbie έρχονται στην Ελλάδα τη στιγμή που πρέπει και κάτι μας λέει ότι παρά το προχωρημένο της ώρας (02:40 το Σάββατο), θα κρατήσουν πολύ κόσμο στη main stage του φεστιβάλ.

Damien Jurado

Μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στο φετινό φεστιβάλ, ο Αμερικάνος Damien Jurado κουβαλάει στην πλάτη του 20 χρόνια μουσικής πορείας με πάρα πολλά άλμπουμ και singles τα οποία τον έχουν καθιερώσει ως ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της σύγχρονης αμερικάνικης folk σκηνής.

Dirty Beaches

Alex Zhang Hungtai επιστρέφει μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια στη χώρα μας και φυσικά θα συγκεντρώσει τα βλέμματα και τα αυτιά των πολλών Ελλήνων φίλων του, παρά της μέτριας αποδοχής που έτυχε το περσινό του, εσωτερικό άλμπουμ “Drifters/Love Is The Devil”

Fink

Μπορεί ο Βρετανός να έγινε γνωστός στη χώρα μας από το remix του Maker, αλλά έχει και αυτός πάνω από 20 χρόνια στις πλάτες, αρκετά μεγάλη δισκογραφία, που ξεκινάει από το 2000 και φτάνει μέχρι τις μέρες μας, αλλά και μια υπογραφή στο συμβόλαιο που του προσέφερε η Ninja Tune, στο δυναμικό της οποίας ανήκει.