Τα καλύτερα μουσικά t-shirts από το Muzitee

To Muzitee (προφέρεται Μιούζιτι) είναι ένα ελληνικό brand, από το οποίο μπορεί κάποιος να αγοράσει υψηλής ποιότητας t-shirts, hoodies και πρόσφατα, ένα καλαίσθητο πορτοφόλι, όλα σε συσκευασία σε σχήμα κασέτας και με δώρο αποκλειστικές ψηφιακές κυκλοφορίες από Έλληνες, ανερχόμενους, καλλιτέχνες, ενώ στο ψηφιακό του δισκοπωλείο, μπορείτε και να αγοράσετε κάποια cd εκ των συμμετεχόντων. Ο Βαγγέλης Ορφανίδης, ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα του brand, απάντησε σε μερικές ερωτήσεις του curator, και μας χάρισε σε αποκλειστικότητα ένα απολαυστικό, ωριαίο mixtape με κομμάτια από τους featured artists του Muzitee.

10708514_802754866437935_4039459112382372206_o

Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ξεκίνησε το Muzitee. Υπήρχε για καιρό αυτή η ιδέα στο μυαλό σου ή σου ήρθε ξαφνικά; Ποιο ήταν το βασικό ερέθισμα πίσω από την ιδέα;

Τον Απρίλιο όντως θα κλείνει 2 χρόνια! Την ιδέα την δούλευα τουλάχιστον ένα χρόνο πριν το λανσάρισμα του Muzitee. Χρειάστηκε δουλειά για να καταλήξω σε μία συγκεκριμένη φιλοσοφία στα σχέδια, πάμπολλες δοκιμές σε εκτυπώσεις, σε ποιότητες t-shirt και άπειρες πλύσεις στο πλυντήριο των γονιών μου για να σιγουρευτώ ότι δεν θα φθαρούν! Ε… και λίγο γραφειοκρατία!

Με ποια κριτήρια επιλέγεις τη μουσική που δίνεις μαζί με τα t-shirts; Είναι μουσικοί που γνωρίζεις και συνεργάζεσαι μαζί τους ή μπορεί να είναι και κάποιος που θα ακούσεις, θα σου αρέσει και θα τον προσεγγίσεις;

Συνήθως ισχύει το 2ο! Ακούω πολύ μουσική καθημερινά και μ’ αρέσει να ανακαλύπτω νέες κυκλοφορίες! Όταν βρίσκω κάτι που μ’ αρέσει, προσεγγίζω τον καλλιτέχνη μέσω fb και από κει και πέρα προχωράμε με όσους το επιθυμούν. Βέβαια επειδή και ο ίδιος ασχολούμαι με τη μουσική, έχω συνεργαστεί στο παρελθόν με μουσικούς που εκτιμώ οπότε δεν ήταν δυνατόν να μην είναι featured artists στο Muzitee. Κριτήριο όμως σε γενικές γραμμές είναι η μουσική να απευθύνεται στη διεθνή αγορά, και κυρίως να είναι πραγματικά προσεγμένη.

Πρόσφατα, εγκαινίασες και το record store, μέσα από το οποίο μπορεί κάποιος να αγοράσει σε φυσικό format κάποιες από τις κυκλοφορίες των featured artists. Υπάρχουν ιδέες και για περαιτέρω τέτοιου τύπου επέκταση;

Είμαι λάτρης της φυσικής υπόστασης της μουσικής. Δυστυχώς πλέον δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου δισκοπωλεία και βέβαια σε αυτά τα λίγα, είναι πολύ δύσκολο να βρεις ανεξάρτητες κυκλοφορίες. Το Muzitee δεν φιλοδοξεί να γίνει ένα ηλεκτρονικό δισκοπωλείο. Θέλει να δώσει ένα ακόμη βήμα στους καλλιτέχνες που προτείνει, παρουσιάζοντας τις κυκλοφορίες τους σε όλους αυτούς τους music lovers ανά τον κόσμο που “συχνάζουν” στο site του Muzitee για να πάρουν το t-shirt τους ή να κατεβάσουν το EP του μήνα. Θα έλεγα ότι το μικρό μας record store, είναι μία μπουτίκ επιλεγμένων και περιορισμένων ανεξάρτητων κυκλοφοριών, που είναι δύσκολο να τις βρεις αλλού.

Τα σχέδια των t-shirts είναι αποκλειστικά δικά σου ή βασίζεσαι και σε ιδέες φίλων σου;

Οι ιδέες είναι κυρίως δικές μου. Συνήθως φτιάχνω 4-5 εναλλακτικές κάθε ιδέας και τις μοιράζω από τους γονείς μου, μέχρι τους κολλητούς μου και την κοπέλα μου. Όλοι έχουν μια διαφορετική άποψη να σου πουν, αλλά όλοι μαζί τελικά διαμορφώνουν και την τελική εικόνα του σχεδίου. Υπάρχουν πολλές φορές που οι παρατηρήσεις τους έδωσαν “αυτό το κάτι παραπάνω” σε σχέδιο που από “καλό” έγινε “ΑΥΤΟ είναι!”

Μπορεί κάποιος να φτιάξει το δικό του t-shirt, με βάση κάποιο δικό του σχέδιο, αλλά στα πρότυπα ποιότητας του Muzitee;

Είναι κάτι που μου έχει ζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και το δουλεύω ώστε κάποια στιγμή να μπορέσω να το προσαρμόσω στις προδιαγραφές του Muzitee.

lq IMG_20151128_115133

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και το πρώτο μη-tshirt item στο store σου. Ένα φανταστικό πορτοφόλι -κασέτα. Υπάρχουν ιδέες για επιπλέον αντικείμενα που θα εμπλουτίσουν τη συλλογή του Muzitee;

Θεωρώ ότι η μόδα δεν είναι μόνο τα ρούχα, οπότε γιατί όχι; Πρόκειται για ένα χειροποίητο πορτοφόλι το οποίο φτιάχνεται από πραγματική κασέτα, ενώ εσωτερικά επενδύεται με επαναχρησιμοποιούμενα jeans. Η επαναχρησιμοποίηση προϊόντων είναι ο πιο φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος μείωσης των απορριμάτων και προστασίας του περιβάλλοντος που μπορεί να κάνει ο καθένας μας εύκολα και απλά. Φαντασία να υπάρχει…! Στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλα fashion items τα οποία και αυτά, μπορεί να μην είναι t-shirts, αλλά σίγουρα θα έχουν 100% ψυχή Muzitee!

Ποιο είναι το πιο εμπορικό κομμάτι της συλλογής και ποιο το αγαπημένο σου;

Είναι κάτι που δεν το περίμενα, αλλά παρατηρώ ότι κάθε χώρα ποσοστιαία έχει το δικό της αγαπημένο. Π.χ. στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ το “I Want It All” ενώ οι Γερμανοί πχ προτιμούν κάτι εντελώς διαφορετικό: Το “Bass Makes The Difference”. Εγώ προσωπικά δύσκολα να ξεχωρίσω κάποιο, αφού όλα είναι παιδιά μου! Πάντα βέβαια υπάρχει ενθουσιασμός για το πιο πρόσφατο που κυκλοφορεί, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το “Life is a Beat”. To προτιμώ μακράν σαν στάση ζωής από το “Life is a Beach”!

H βάση του Muzitee είναι η Ελλάδα, παρόλα αυτά υποθέτω ότι θα υπάρχουν και αγοραστές εκτός χώρας. Ισχύει αυτό και αν ναι σε τι ποσοστό;

Ισχύει. Αυτή την περίοδο βέβαια η ελληνική αγορά έχει το μεγαλύτερο μερίδιο. Το Muzitee έχει ταξιδέψει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Πρόσφατα μάλιστα απέκτησαν και φυσική παρουσία στα New Stand design shops της Νέας Υόρκης.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το αποκλειστικό mixtape που έφτιαξε το Muzitee για το curator, με συμμετοχές από τους Hume Assine, 5th Galaxy Orchestra, Lox., Mister T, Tasman, Nicolas Gale, Moderator, Idra Kayne, OK, Beat Remvie feat. Spyreas Sid, Hiras, Lower Cut, 10 Code, Moan, Pop Eye, Angelika Dusk και Kid Moxie.

Minitape #4: Muzitee by Curator.Gr on Mixcloud

Το Muzitee είναι το πρώτο ελληνικό brand με t-shirts που χωράνε σε μία κασέτα και μουσικές αποκλειστικότητες. Ξεκινώντας από την Ελλάδα, μέσω του muzitee.com, έχουν φορεθεί από music lovers σε όλο τον κόσμο. Τα ρετρό σχέδιά τους είναι μόνο ένας από τους λόγους για να προσθέσεις ένα Muzitee στη συλλογή με τα t-shirt σου. Γιατί όταν αποκτάς ένα Muzitee, δύο πράγματα συμβαίνουν. Πρώτον αποκτάς έναν κωδικό με τον οποίο μπορείς να κατεβάζεις κάθε μήνα μουσική από έναν καλλιτέχνη της ανεξάρτητης σκηνής και δεύτερον το παραλαμβάνεις μέσα σε μία συσκευασία σε σχήμα κασέτας, που στη συνέχεια μπορεί να γίνει άνετα και διακοσμητικό για το σπίτι σου.