Show Bits: Γνωρίστε τον άνθρωπο πίσω από το νέο αγαπημένο σας account στο Instagram

Χρησιμοποιώντας φωνητικά αποσπάσματα και πανέξυπνα animations με πρωταγωνιστές μερικούς από τους πιο εμβληματικούς μουσικούς των ημερών μας ο Aaron Keuter, ο mastermind πίσω από το account Show Bits στο Instagram, δημιουργεί μια σειρά από μοναδικά κλιπάκια που, πραγματικά, είναι δύσκολο να περιγραφούν με λόγια.
Αφού τον ακολουθήσετε στο Instagram και δείτε για τι ακριβώς πράγμα μιλάμε, διαβάστε τι απάντησε ο δημιουργός του Show Bits στις ερωτήσεις του curator.gr

 


1. Πείτε μας κάποια πράγματα για εσάς

Είμαι motion graphics designer και animator από το Portland, στο Oregon των ΗΠΑ. Δημιουργώ πολύ σοβαρά και συχνά βαρετά επαγγελματικά βίντεο επιπλέον των αστείων που θα βρείτε στο account μου στο Instagram.

2. Πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε τα animation Show Bits; 

Έκανα doodles στο iPad μου ακούγοντας Bob Dylan και άρχισα να κάνω στο κεφάλι μου ήχους φάλαινας τύπου Bob Dylan και άκουσα την γυναίκα μου να γελάει. Της είπα ότι είναι μια σειρήνα Bob Dylan (σς δείτε παρακάτω την αναφορά). Έτσι και έφτιαξα την σειρήνα Bob Dylan. Και μετά της δημιούργησα κίνηση. Και μετά το ανέβασα στο Instagram και ο κόσμος το βρήκε πολύ αστείο και με ώθησε να δημιουργήσω και άλλα. Όπως και έκανα! Και από τότε διασκεδάζω πολύ να τα φτιάχνω. Ήταν ακριβώς η δημιουργική διέξοδος που αναζητούσα εκείνη την εποχή και επιπλέον έκανε τον κόσμο να γελάει.


3. Ποιο είναι το αγαπημένο σας;

Αυτό με τον Michael Stipe  (σσ τραγουδιστή των REM) που περιμένει έναν φίλο του σε μια γωνία ενός εστιατορίου. Είναι μια παράξενα ακριβής και συνηθισμένη κατάσταση και οι στίχοι του τραγουδιού είναι πολύ γνωστοί. Αυτό νομίζω ότι είναι και το αστείο: να τοποθετείς κάτι τόσο γνωστό σε αναπάντεχο context. Αλλάζεις τις προσδοκίες και κάνεις ένα καλό αστείο γύρω από αυτό.

 


4. Τι σας εμπνέει;

Πολλά πράγματα. Η τέχνη, η μουσική και οι ταινίες εννοείται. Επίσης, η οικογένεια μου. Έχω ένα μικρό παιδί που με κάνει να γελάω. Επίσης παρακολουθώ και κάνω improv comedy. Είναι πολύ εμπνευστικό να βλέπεις μια ομάδα ανθρώπων να γίνονται σαν μια κυψέλη μυαλών και να δημιουργούν σκηνές και χαρακτήρες από το τίποτα. Έχουμε πολύ καλή σκηνή κωμικών στο Portland.

5. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας μουσικός;

Ωχ, δεν ξέρω αν έχω κάποιον αγαπημένο. Είναι κλισέ, αλλά αγαπώ τους Beatles. Τους ακούω από τότε που ήμουν έφηβος και νιώθω ότι η μουσική τους είναι το συνεχόμενο soundtrack της ζωής μου. Αυτοί και οι Nirvana -ακόμα ένα κλισέ νομίζω. Αγαπάω ακόμα, ένα καναδικό συγκρότημα punk τους Metz. Τους ακούω συνέχεια. Τώρα τελευταία ακούω Florence and the Machine, Open Mike Eagle, Father John Misty…Επίσης, το νέο άλμπουμ των Deafheaven είναι φανταστικό. Οπότε θα έλεγα ότι έχω αγαπημένο μουσικό ανάλογα με την στιγμή.


6. Έχετε επισκεπτεί την Ελλάδα;

Δεν έχω έρθει αλλά θα ήθελα πάρα πολύ. Αγαπώ το ελληνικό φαγητό!

7. Έχετε δει συναυλίες συγκροτημάτων που έχετε ζωγραφίσει; Αν ναι, ποιο είναι το αγαπημένο σας;

Έχω δει τους Arcade Fire και τους Radiohead πολλές φορές όταν ήμουν πιο νέος. Από αυτούς που έχω ζωγραφίσει έχω δει ακόμα τους OutKast (Andre 3000 animation), Henry Rollins, Alanis Morrisette, και Bruce Springsteen, και ήταν όλες φανταστικές συναυλίες. Ήμουν στη Βαρκελώνη φέτος το καλόκαίρι και είδα συναυλία του David Byrne και ήταν εκπληκτική! Θα έλεγα ότι από αυτές αγαπημένες μου είναι οι Outkast ή ο David Byrne. Ήταν και οι δύο προσεκτικά ανεπτυγμένες παραστάσεις. Έχουν πάρει το δημιουργικό αποτέλεσμα πολύ σοβαρά και για αυτό έκαναν εκπληκτικά shows.