Τo Rabbits του David Lynch ως πείραμα σε ιατρικά τεστ

rabbits2

Μπορεί το welcometotwinpeaks.com να πρότεινε το “Rabbits” του David Lynch ως ένα ευχάριστο διάλειμμα για τις ημέρες του Πάσχα, η ενδιαφέρουσα πληροφορία που περιέχει αυτό το post ωστόσο, είναι πως η σειρά χρησιμοποιήθηκε για να τεστάρει τις θεραπευτικές ιδιότητες του φαρμακευτικού σκευάσματος Tylenol.

Σύμφωνα με άρθρο των L.A. Times, επιστήμονες του University of British Columbia χρησιμοποίησαν μεταξύ άλλων το “Rabbits” για να φέρουν ανθρώπους που πάσχουν από άγχος και κρίση ύπαρξης σε υπερβολικά άβολη κατάσταση και μετά να τους χορηγήσουν την ουσία ακεταμινοφαίνη που περιέχεται στο φάρμακο Tylenol, επιβεβαιώνοντας έτσι τις θεραπευτικές ιδιότητες της.

Για την ιστορία, το “Rabbits” κυκλοφόρησε σε 8 επεισόδια το 2002 αποκλειστικά μέσω του, συνδρομητικού τότε, davidlynch.com, με πρωταγωνιστές τους βασικούς ηθοποιούς του “Mullholland Drive”, Naomi Watts, Scott Coffey και Laura Elena Harring. Αργότερα, μέρος της σειράς χρησιμοποιήθηκε στην τελευταία ταινία μεγάλου μήκους του David Lynch, “Inland Empire”.

Πλέον, η σειρά είναι διαθέσιμη μόνο στο 10-DVD set του David Lynch, “The Lime Green Set”, υπάρχουν όμως και κάποιες ημι-επίσημες εκδόσεις στο youtube.